Excel: Oprava „Súbor je uzamknutý na úpravy / použitie“ Chyby

Keď pracujem s helpdeskom, dostávam veľa hovorov od používateľov, ktorí hovoria, že nemôžu upravovať súbor Microsoft Excel, pretože je zamknutý a používaný iným používateľom.

Zobrazí sa správa, ktorá hovorí, že súborUse in Use - {filename“ je uzamknutý na editáciu pomocou {username}. Otvorte položku Iba na čítanie alebo kliknite na položku Upozorniť na prijatie oznámenia, keď sa dokument už nepoužíva .

Ak je užívateľ preč na obed alebo preč na deň a súbor musí byť teraz upravený, je to celkom hlavolam. Našťastie existuje spôsob, ako vykopnúť používateľa zo súboru na diaľku.

Poznámka: Tieto kroky sú pre systémových administrátorov alebo pracovníkov s prístupom administrátora na server, kde sa nachádza súbor programu Excel. Ak nemôžete vykonať tieto kroky, porozprávajte sa so svojimi IT ľuďmi, aby pre vás vykonali tieto kroky.

Ak chcete spustiť používateľa zo súboru a povoliť mu prístup inému používateľovi, postupujte takto:

  1. Poznačte si cestu k súboru a názov súboru.
  2. Podržte kláves Windows a stlačením klávesu „ R “ otvorte dialógové okno Spustiť .
  3. Zadajte „ mmc “, potom stlačte „ Enter “, aby ste vyvolali „ Microsoft Management Console “.
  4. Vyberte „ File “> „ Add / Remove Snap-in “.
  5. V zozname „ Dostupné moduly snap-in “ vyberte „ Zdieľané priečinky “, potom vyberte „ Pridať “ a pridajte ho do zoznamu „ Vybrané moduly “.
  6. Objaví sa okno s výzvou na výber počítača, ktorý chcete spravovať . Ak ste prihlásený na serveri, na ktorom sa nachádza uzamknutý súbor programu Excel, vyberte možnosť „ Lokálny počítač “. Ak ste prihlásení na inom počítači, vyberte možnosť „ Iný počítač “ a potom zadajte alebo Prejdite na server, na ktorom sa nachádza súbor programu Excel.
  7. V sekcii zobrazenia vyberte možnosť „ Otvoriť súbory “.
  8. Vyberte možnosť „ OK
  9. Rozbaľte zoznam „ Otvorené súbory “.
  10. Zoradiť zoznam podľa potreby. Ja osobne rád zoradím podľa mena používateľa. Nájdite súbor v zozname, potom kliknite pravým tlačidlom myši na súbor a zvoľte „ Close Open File “.

To je všetko! Odpojili ste používateľa, ktorý mal súbor otvorený a odomknutý. Nový používateľ, ktorý chce súbor upraviť, bude môcť program Excel ukončiť a potom súbor znova otvoriť, aby ho mohol upraviť.